Auto

Mercedes GLA osvježenog izgleda i ponude motora

Na salonu u Detroitu Mercedes je predstavio osvježenu verziju svog popularnog kompaktnog SUV-a koji se može pohvaliti i novim motorom u ponudi

Ozren Adamović |

Kompaktni Mercedesov SUV GLA nakon tri godine na tržištu došao je na red za osvježenje izgleda i ponude. Kako se radi o jednom o još uvijek najpopularnijih Mercedesovih modela na tržištu - posebno je popularan u ini, SADu, Njemačkoj i u Velikoj Britaniji - vizualne promjene su očekivano minimalne. Nova su prednja maska i svjetla, odbojnici su drukčijeg oblika i sprijeda i straga, a ugradnjom novih opruga karoserija je sada 30 milimetara više udaljena od tla, pa sve to, zajedno s novim izgledom naplataka, daje ovom GLA malo terenski ozbiljniji dojam.

Promjene u unutrašnjosti su minimalne i uglavnom se svode na dodavanje kromiranih elemenata, a kao i prije središnje mjesto zauzima 8-inčni ekran kojim se upravlja većinom funkcija automobila. Pažljiviji pogled otkrit će i novi izgled instrument ploče.

Ponuda motora proširena je 184 KS snažnim benzincem koji nosi oznaku 220 i smjestio se savršeno u prazninu između GLA 200 sa 156 KS i GLA 250 sa 211 KS. Dolazi isključivo u kombinaciji s pogonom na sve kotače.  Ostatak benzinske i dizelske ponude motora ostao je nepromijenjen i nalazi se u rasponu od 109 do 381 KS.

Prodaja osvježenog GLA započela je 9. siječnja, a početna cijena za model GLA 180 biti je 244.800 kuna. Početna cijena top modela Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC iznosi 531.600 kuna. Obje su cijene sa svim uključenim davanjima.