Auto

Dva milijuna eura za Paganijevu kabrio zvijer

Rijetkost je da kabriolet bude lakši, krući i snažniji od kupea, ali upravo to je napravio Pagani sa svojom Huayrom Roadster. Spremite kartice, već su sve prodane

Ozren Adamović | 9.10.2017.

U pravilu su kabrio verzije sportskih automobila teže i sporije od izvedbi s tvrdim krovom, ali Pagani je odlučio to pravilo prekršiti i napravio je lakši i snažniji roadster od kupea. Riječ je o Huayri Roadster koju najavljuje već neko vrijeme i o kojoj smo već pisali, a sada je otkrivena u potpunosti prije nego stigne u Ženevu početkom sljedećeg mjeseca.

Posljedica toga nije samo manja masa, već i čak 52 posto veća krutost karoserije. Dodatna ušteda postignuta je korištenjem nove aluminijske legure naziva HiForg. Mercedes-AMG-ov V12 s dva turbopunjača razvija 764 KS i više od 1000 Nm najvećeg okretnog momenta. Kupe se može pohvaliti jednakim momentom, ali je "kratak" za 44 KS.

Promjene na Huayri Roadster nisu samo usmjerene na performanse. Prednji se dio automobila čini dužim, a svakako ima novu masku. Naravno, najveća je promjena otvoreni krov koji može biti pokriven ili krovom od karbona i stakla ili tkaninom koja se može spremiti u automobilu kada se ne koristi.

Pagani Huayra Roadster službenu će premijeru imati na salonu automobila u Ženevi početkom ožujka, a cijena će joj biti nešto viša od dva milijuna eura. To je zapravo potpuno nebitan podatak budući da je svih 100 primjeraka već prodano.