Auto

Volkswagen I.D. Crozz korak bliže serijskoj proizvodnji

Sljedeći tjedan u Frankfurtu VW će predstaviti novu fazu svog električnog koncepta I.D. Crozz koji će biti još bliži serijskom modelu koji će iz njega nastati

Ozren Adamović |

Volkswagen će na predstojećem salonu automobila u Frankfurtu koji započinje sljedećeg tjedna prikazati jedan od svojih budućih I.D. električnih modela. Ovaj put riječ će biti o novoj fazi koncepta I.D. Crozz koji je prvi puta prikazan u travnju na salonu u Šangaju. Volkswagen kaže kako će frankfurtski koncept biti bliže budućem serijskom modelu s čišćim linijama i površinama, novim svjetlima i novim krovom.

Zahvaljujući baterijama integriranim u podnicu unutrašnjost I.D. Crozza zapravo je jednovolumenska, a koncept ima četiri odvojena sjedala. Već iz Šangaja znamo kako se uz solidan prostor za putnike u I.D. Crozzu nalazi i prtljažnik od 500 litara.

Ima li što novog po pitanju pogona iz VW-a nisu rekli, ali najvjerojatnije je kao i proljetos riječ o sustavu koji se sastoji od dva elektromotora - slabiji od 75 kW pokreće prednje kotače, a dvostruko snažniji motor od 150 kW zadužen je za pokretanje stražnjih kotača. U većini slučajeva automobil pokreću stražnji kotači, a prednji se par uključuje po potrebi.

Zasad je objavljena tek jedna skica, a za više moramo pričekati sljedeći tjedan...