Moto

Crovespa 2017: čak 500 Vespi iz cijele Europe u srcu pulske Arene

Po prvi puta jedan je antički spomenik primio Vespe, a na 10. susretu Crovespa okupilo ih se 520 iz Hrvatske i Europe, najudaljeniji posjetitelji bili su iz - Rusije

Branimir Tomurad |

Najveći domaći susret ljubitelja Vespe svaki se puta odvija u drugom hrvatskom gradu, i tako već 10 godina. Kako Vespa klub Hrvatska čini 12 klubova iz 12 gradova, tako se i domaćini izmjenjuju na najvećem nacionalnom susretu koji je ovoga puta u Rovinju okupio čak 520 Vespi iz Hrvatske, zemalja u okruženju, ali i Europe. Najudaljeniji Vespaši stigli su iz Rusije, dok su oni najbliži u Rovinju dali sve od sebe da budu uzorni domaćini.

Centar zbivanja bio je stari TDR u centru Rovinja, a vožnja do Pule bila je prilika za kolonu dugu oko četiri kilometra. U dobrom raspoloženju Vespaši su u tišini ušli u Arenu gurajući Vespe, a zatim su tamo dva sata stajali uživajući u pogledu. To je prvi puta da su na nekom susretu Vespe ušle u antički spomenik. U Italiji se, domovini vespe, to još nije dogodilo pa ne čudi oduševljenje Talijana koji su stigli u velikom broju. Slučajni prolaznici bili su oduševljeni raznim modelima i bojama te dobro raspoloženom ekipom, a veliku pomoć osim Turističke zajednice Rovinja dao je i Ured gradonačelnika Pule bez kojeg sve to ne bi bilo moguće.

Vožnja se nastavila do Rovinja, a nakon toga Vespaši su na gala večeri razmijenili naljepnice, dobro se potapšali podijelivši zahvalnice, a sljedeće godine svi će se opet na Crovespi susresti u Zadru. Jasno, kako bi do tada izdržali, nestrpljivost će utažiti s 12 lokalnih susreta koji se redovno održavaju diljem Hrvatske.