Tuning

Kako bugarski tuner zamišlja Teslu Model X

Bugarski tuner Vilner već se proslavio s nekoliko interesantnih prerada, a posljednja u nizu je ona Tesle Modela X P90D

Ozren Adamović | 9.2.2017.

Vilner je tuner sa sjedištem u Sofiji u Bugarskoj, a već smo ga imali prilike upoznati kroz nekoliko interesantnih kreacija. Prije godinu dana pisali smo o Miniju koji je izradio za kinesku glumicu, a sada se prihvatio Tesle Modela X i to u najsnažnijoj izvedbi P90D. Ovaj električni SUV već se može pohvaliti zavidnim perfomansama, poput ubrzanja od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi, pa na tom polju Vilner nije radio ništa.

Glavna stvar kojoj se Vilner posvetio kod ovog Modela X je buka u vožnji. Električni automobil nije bio dovoljno tih za naručitelja koji je poželio još tiši auto. Rečeno - učinjeno. U Vilneru su automobil u potpunosti rastavili i uvjerili se kako je već tvornički dobro izoliran, ali su dodavanjem još izolacijskog materijala na strateškim mjestima uspjeli stišati ga još malo. Istovremeno, uspjeli su napraviti i najmanju unutrašnjost nekog Teslinog modela dosad.

Pored dodatne izolacije, unutrašnjost je ukrašena i uzorcima koji predstavljaju tiskane pločice koji dodatno žele naglasiti kako je riječ o električnom automobilu. Izvana se promjene ne primjećuju na prvu jer je auto u startu imao paket karbonskih dodataka kojem su Bugari dodali prednji i stražnji spojler, kao i poklopce retrovizora od karbona.