Povijest

Tvornička restauracija: Lamborghini 350 GT

Jedini način da smirite duh perfekcionista u sebi jest taj da svoj stari auto povjerite na restauraciju onome tko ga je i proizveo - Lamborghinijeva restauraterska radionica Polo Storico napravila je savršeni posao na ovom primjerku

Branimir Tomurad | 15.2.2017.

Proizvedeno je tek 15 primjeraka Lamborghinija 350 GT. Inače, to je ujedno i prvi Lambo. Znate legendu o vizionaru kojeg su iritirale vječno spaljene spojke na Ferarijima pa je zato prigovorio velikom Enzu koji mu je odgovorio "što ti znaš, ti proizvodiš traktore"? Ferraristi u šali znaju reći da je veliki Enzo napravio Lamborghini. Jer, da nije bilo tog prigovora možda se osim traktora ništa drugo u Lamborghiniju stvarno ne bi niti proizvodilo.

Restauracija ovog automobila u kratkim crtama izgleda ovako: 1150 sati karoserističkih radova i 780 sati uloženih u obnovu mehaničkih dijelova. Vrhunski detalji poput Pirellica Cinturato, opletenih crijeva za gorivo na rasplinjačima, fino uređene unutrašnjosti s kožom i savršena restauracija svih onih vijaka koji sve t drže na okupu ovaj auto čini predmetom čežnje.

Prije nego kažete kako nije najljepše što je Lambo napravio, dobro proučavajte www.lambocars.com s kojeg prenosimo ovu vijest i fotografije i razuvjerite se sami. Naime, Lambovi GT modeli postaju sve traženija roba. Što mislite zašto?