Povijest

Porsche 911 i VW T2: par iz snova

Imati trkaći auto i prikladni transporter san je svakog vozača historic utrka

Branimir Tomurad |

Kada imaš stari trkaći auto, transporter za gume i dijelove iz istog razdoblja i u istim bojama totalno je sexy. Aukcijska kuća Bonhams ide s aukcijom za jedan takav savršeni par: porsche 934/5 Kremer Group34 Competition Coupe iz 1976. godine te Volkswagen T2 Transporter iz 1977. godine, oba u Martini bojama.

Očito braća, ali koja se ipak prodaju posebno, vjerojatno će postići cijenu od oko 400.000 eura. S tim da treba znati nekoliko detalja vezanih uz povijest koji uvelike utječu na, ne biste vjerovali, tako nisku očekivanu cijenu. Naime, iako je to originalni trkaći auto s FIA homologacijom iz tog vremena, ovaj primjerak se nikada nije utrkivao u Martini bojama. Kombi je pak serijski, dvolitreni model, u kojem se nalazi motor Porschea 914. Da razjasnimo, u to vrijeme 914 i Kombi dijelili su identičan motor, razlikuju im se tek glave motora (po poziciji svjećice) te bregaste osovine – sve ostalo je identično.

S tom lovom lako možete biti totalni cooler na svakoj historic utrci jer ćete udovojavati homologaciji i zasigurno izazvati puno pogleda. Da se opustite prije i poslije trke, kombi ima veliki šiber i kuku, dakle full oprema iz tog razdoblja. Ako ste zainteresirani, ovog vikenda aukcija je na stazi Spa Franchorchamps. Kupite li ga, dužni ste đir. Ako ne kupite, eto galerije da uživate barem očima...