Auti i ljudi

VW Golf V i Nina Vidović: ako želiš dobar auto, moraš ga složiti sama!

Nina je aktivna ne samo na Instagramu već i u VW Clubu Croatia, a posebno je ponosna na svoj Golf 2.0 TDI

Branimir Tomurad |

Nina nije tipična cura i ona zaista voli svoj Golf V, ekipu iz kluba i tuning. Netipično, ali ova simpatična cura po svemu je pravi entuzijast koji zna sve detalje o svojem autu i sa strašću prepričava kako se od Golfa V 2.0 TDI može napraviti zanimljiviji auto koji okreće glave. "Jako volim aute i Golf V je za mene idealan. Lako je složiti ga malo po svom ukusu, ali ako želiš da stvarno dobro izgleda moraš uložiti jako puno truda. Konkurencija je velika, a ja jako volim natjecanja i mislim da je moj Golf vrijedan pogleda", započinje Nina, inače vrlo aktivna i na Instagramu pomno praćena članica Volkswagen Cluba Croatia. Zagonetno se nasmijala kad smo pitali za nick na forumu, ali na Instagramu je zovu_me_nina pa ju možete pratiti.

Golfa nema niti godinu dana, ali već je puno toga na njemu promijenila i složila po svom guštu. "Ništa bez GTI branika, R32 zadnjeg branika, pa bi-xsenon farova i crne unutrašnjosti. Nitko ne voli da mu auto izgleda kao trkaća kokoš pa je zabijen na AP Gewinde i momo Revenge 18-ice", znalački nabraja Nina sve promjene na Golfu u jednom dahu. Da nema zvuk dizelaša, teško biste i primjetili da nije "pravi". "Aaa, ne. TDI je zakon. Možeš juriti kada zatreba, ali puno je važnije da ne troši puno pa je lagano svaki dan se vozikati za bezveze. Većina nas ionako ne ganja neke brzine, mi uživamo u autima i njihovom izgledu, druženjima, zafrkanciji i to nam je gušt".

Ove godine preporuča nam susret VAG Adria kojem je svrha druženje, ekipa, dobra zabava i uživanje u autima VAG grupacije, i to uz morsku obalu gdje zabava uvijek bude najbolja. "Kad smo daleko od doma malo smo opušteniji i imamo vremena za druženje. Vikendi s Golfom su mi omiljena zabava i uživam u svakom trenutku s ekipom", nastavlja Nina sjedajući u R-Line sjedalo. "Nemojte gledati volan, to još nisam sredila, dolazi mi novi od GTI-ja i onda je to - to!" Pitamo za pragove, dobivamo prvi ozbiljni pogled i odgovor: "polako, ne ide sve odjednom." Vraćamo se na temu susreta...

"To su dan, mjesto i vrijeme gdje svi pokažemo što smo radili u garažama dok su drugi u izlasku, kinu, na finoj večeri ili po kavama... Svi su pozvani i svi su dobrodošli... Nema spike loš auto ili dobar auto.. Nema moj, tvoj... Od Jedinice do Golfa Sedmice, od Venta, Corrada, pa do nove linije Passata. Svi su jedinstveni i svi vrijedni spomena. Svi imamo različitu priču kako smo i zašto ušli u taj "lifestyle", ali svi imamo potpuno isti cilj - raditi ono što volimo najviše i dobro se zabavljati. Važno je da živiš ono što voliš. Eto."

VAG Adria se održava od 8. rujna, a sve informacije možete vidjeti na službenoj Facebook stranici susreta. Ne morate imati složeni tunirani auto, ali pripremite se na zadirkivanje tipa: "jel ti to bakin Golf", ili "pazi nadvožnjak da ne zakačiš s krovom", ili "vruće je na suncu, ajmo pod tvoj auto" jer u toj ekipi morate biti spušteni i opušteni, s dobrim setom felgi i dobrom pričom što je sljedeća stvar koju ćete složiti na svom autu. Ako niste od onih spretnijih s alatom, onda ćemo vas mi zadirkivati. Jer, kao što vidite, Nina je svoj Golf složila u roku keks. A koji je vaš izgovor?