Lifestyle

Batmobil od sada dolazi sa zvijezdom na nosu!

Još jedna suradnja filmaša i proizvođača automobila rezultirala je oživljavanjem nekih, do sada isključivo virtualnih prototipova

Vladimir Baće |

Već smo navikli na usku suradnju filmskih producenata i različitih marki automobila. Od trenutka kada su nanjušili prednosti "product placementa" automobila u filmske blockbustere, proizvođači se natječu koji će film sponzorirati. Možda najočitiji primjer za to je James Bond i Aston Martin, kojeg je nakratko zamijenio Lotus i BMW. No, pored čistog ubacivanja postojećih modela, svjedočimo i o potpuno unikatnim automobilima izrađenim isključivo za potrebe filma.

U novom filmu sa superjunacima, Justice League, Mercedes se pobrinuo za prijevoz većine glavnih aktera, i popriličan broj vozila u pozadini. Lijepa Gal Gadot, koja glumi ulogu Wonder Woman, tako će voziti novu E klasu kabrio, no daleko je zanimljiviji automobil koji vozi Batman u svojem civilnom, Bruce Wayne, izdanju. Kako i dolikuje jednom mega bogatašu, Bruce vozi Mercedes-Benz AMG Vision Gran Tourismo.

Isprva namijenjen promociji video igre Gran Tourismo 6, daleke 2013. godine, ovaj je prototip konačno dočekao da bude oživljen i kao fizički automobil. Manju prepreku predstavljale su dimenzije samog Bena Afflecka, koji sa svojih 192 cm jednostavno ne stane u originalne gabarite prototipa. Vison Gran Tourismo stoga je doživio "povećanje" od nekih 10% i svojim povećim gabaritima sada dominira prljavim cestama Gothama.

Kako to nisu jedina dva Mercedesa u filmu, izgaramo od želje vidjeti tko će voziti monstruozni Mercedes-Benz G500 G-Class 4x4², jer jednostavno odlično odgovara nekom negativcu. Ili možda ne? U svakom slučaju doznat ćemo za malo više od mjesec dana.