Lifestyle

Što je Elon Musk vozio prije nego je pokrenuo Teslu?

Kao i svaki pravi poduzetnik iz silicijske doline, današnji vizionar električne mobilnosti prvi je milijun spiskao na vrlo ukusni primjerak automobilske industrije

Vladimir Baće |

Elon Musk danas je najpoznatiji kao pokretač i vlasnik Tesle, Paypala i Space X, no ovaj serijski poduzetnik prvi je ozbiljan novac zaradio prodajom softverske kompanije Zip2. Na što je potrošio prvi milijun, na automobil naravno! Tada novi Mclaren F1 za, iz današnjeg kuta gledanja vrlo razumnih, milijun dolara očito je bilo idealno prijevozno sredstvo u eksplodirajućoj internet ekonomiji novog tisućljeća. Štoviše, F1 mu je jedno vrijeme bio i "automobil za svaki dan" tako da je natukao gotovo 20000 km s njime.

Naravno, snažan V12, nedostatak ESP sustava i vozačko neiskustvo dovelo je i do ozbiljne nezgode. Vozeći se s poslovnim partnerom u Paypal projektu, Peterom Thielom, na sastanak s investitorima, Musk se odlučio malo "pohvaliti" s performansama i nakon što je izustio poznate posljednje riječi "pazi sad ovo" uspio je izgubiti kontrolu i propisno slupati F1. Najbolje od svega, automobil nije bio ni osiguran.