Lifestyle

Najbolje auto reklame - Golf 5 GTI

Petom generacijom Golfa, GTI se vratio staroj slavi a reklamna kampanja odlično je oslikavala duh ovog automobila

Vladimir Baće |

Gledamo li razvoj ikone kompaktnih sportaša, Golf GTI je do četvrte generacije poprilično "ojačao", kako snagom, ali osjetno više masom. Izgubivši sportski primat od konkurencije postalo je jasno da će peta generacija biti ključna za daljnji renome ovog modela. I VW tu nije podbacio jer petica GTI bila je osvježenje. Kako bi se približila pomalo izgubljenom mlađem tržištu, reklamna kampanja koja ju je pratila bila je sve nego uobičajena i odlično pogođena različitim tržištima.

Već i reklama za njemačko tržište govori o pronalasku "mladosti":

 

VW kampanje za USA poznate su još iz doba bube, no ono što su napravili na lansiranju GTI-ja bila je odlična zezancija na tada vrlo popularan MTV show "Pimp my ride". Važno je napomenuti da se ova kampanja nije ograničila samo na TV već je tu bio i odličan konfigurator vozila koji vam je na kraju konfiguracije pružio mogućnost virtualne test vožnje uz dugonogu plavušu koja je sa snažnim njemačkim naglaskom komentirala vaš odabir opreme.

 

No, možda i najbolja reklama došla je na kraju, uz novo obrađenu scenu iz još jedne legende, filma "Singin' in the Rain":