Lifestyle

Vratila se Nokia 3310 i da, ima zmiju!

Priznajte, nisu samo automobili bili bolji nekad, još uvijek žudite za omiljenim mobitelom vaše mladosti

Vladimir Baće |

Gadi vam se višak elektronike u novim automobilima? Žudite za jednostavnošću prošlih vremena? Glupo vam je nositi oveći smartphone dok klizite u svom četverokotačnom klasiku s početka devedesetih?

Ako ste potvrdno odgovorili na sva tri pitanja, Nokia ima rješenje za vas. Iako neslavno propala pod iPhone i Android konkurencijom, Nokia se na velika vrata vraća s remakeom njihovog omiljenog modela 3310, originalno prodanog u suludih 125 milijuna primjeraka. Zahvaljujući novoj kompaniji, HMD mobile, koja je preuzela licencu za proizvodnju legendarnih mobitela, opet možemo uživati u nekim omiljenim karakteristikama ovih jednostavnih, ali funkcionalnih, mobitela.

Nova 3310 tako ima bateriju koja traje čak mjesec dana. Ne dan, ili dva dana, već punih 31 dan na čekanju, ili 22 sata razgovora. Tu je i popularna igrica "Snake", te karakteristična Nokia zvonjava. Krasi je i karakteristično kompaktan dizajn, koji je zasigurno otporniji na udarce od prosječnog smartphonea. No, tu su i neke nove funkcije, poput kamere rezolucije 2 megapiksela, utora za MicroSD karticu te kolor ekrana rezolucije 240x320 piksela. To je smiješno malo ali i dalje daleko veće od originala.

Najbolja od svega je cijena, koja će u EU biti ispod 50 EUR. Statusni simbol, dizajnerski dodatak uz "retro outfit", ili jednostavan rezervni mobitel, novi 3310 obećava mnogo.