Auto

Škodina obitelj SUV-a dobit će još jednog člana

Škoda je odlučila kompletom crteža najaviti svoj novi koncept koji ćemo službeno upoznati početkom ožujka na salonu automobila u Ženevi

Ozren Adamović |

Volkswagen Grupa snažno širi svoju ponudu kompaktnih SUV-a. Volkswagen ima Tiguan, T-Roc, a uskoro stiže i T-Cross, Škoda ima Karoq i kodiaq, Seat ima Atecu i Aronu, a uskoro će dobiti i svoju inačicu Kodiaqa. Nakon toga sljedeća na redu za novi model je opet Škoda.

Česi nisu baš rječiti kada je riječ o njihovom sljedećem modelu. Zasad su u javnost pustili tek nekoliko crteža koncepta koji će službeno predstaviti u Ženevi u ožujku i iz kojeg će nastati novi model. Uz Kodiaqa i Karoqa u ponudi logično je očekivati kako će serijska inačica koncepta Vision X, koja ima 20-colne naplatke i ozbiljne terenske zaštite na karoseriji, biti broj manji od Karoqa. Nešto kao Škodina verzija Seat Arone. Ako je to slučaj, taj model možemo na tržištu očekivati prije nove generacije Fabije. Kod nje je na redu prvo facelift koji ćemo također vidjeti u Ženevi.

Škoda SUV-e smatra jednim od najvažnijih elemenata svoje ponude. Do 2025. češka marka želi imati na tržištu i potpuno električne automobile, kao i plug-in hibride. Plan je da do tada svaka četvrta prodana Škoda bude na neki način elektrificirana.