Auto

Predstavljena Acura Type S - dovoljno atraktivna da ju poželimo i s ove strane oceana

Acura je isto što i Honda, ali modeli se baš prečeste ne preslikavaju već se uvelike razlikuju - kada pogledamo novi Type S doslovce ga takvog možemo poželjeti i u EU!

Branimir Tomurad |

Honda je u SAD-u ponovno registrirala oznaku Type S. Kako je Acura Type S koncept, možemo samo poželjeti da se preslika na sva tržišta, a ne samo na američko. Naime, tamo se model TLX prodaje u ne tako agresivnoj i sportskoj varijanti, a novi bi trebao imati upravo Type S inačicu kakve smo imali i kod nas sa 2,4-litrenim motorima.

Nažalost, za sada nema govora o motoru čak niti za američki model. Golema Brembo kliješta i 21-inčni kotači doduše najavljuju nešto dobro ispod poklopce, ali za sada nema detalja. Honda, odnosno Acura, napominje kako prednja maska i usisnici imaju važnu funkciju dovođenja zraka na "motor i kočnice visokih performansi".

Nova LED svjetla izgledaju agresivno, a entuzijasti već komentiraju kako je Type S pun pogodak. Uz upotrebu karbona na određenim dijelovimanije niti čudno, jer to zaokružuje priču Acure. To malo podsjeća na tehničku kompleksnost i vrhunsku izradu modela NSX.

Acura kaže kako vidljivi karbon nije klasičan već "kovani karbon". Ima ga posvuda... na prednjem spojleru, oko usisinika, pragovima, kotačima, stražnjem spojleru i stražnjem difuzoru. Sjajan je kontrast plava boja koja se zove "Double Apex Blue Pearl" i ima nano pigmente u završnom laku koji stvaraju poseban efekt.

Nije čudo što Type S dobiva puno uzdaha diljem interneta, jer čini se da je dizajnom pun pogodak. Još samo treba zalijepiti značku "Accord" i dovesti to čudo u Europu!