Auto

Pale su maske s Alfe Tonale

Ne, nije službeno predstavljena, ali očito je netko malo zaobišao pravila i snimio ju prije službenog predstavljanja...

Branimir Tomurad |

Netko je zlorabio povjerenje i na "upoznavanju s modelom" koje je uobičajeno za uzak krug ljudi, odnosno krug uvoznika, okinuo nekoliko fotografija mobitelom i podijelio ih na internetu. OK, Alfisti su zaista fanatična i nestrpljiva sorta, a Tonale je kompaktni SUV koji bi lako mogao postati najprodavaniji model ovog proizvođača, stoga ne čudi toliki ushit. Atletski stav i atraktivna cijena mogli bi Tonale pretvoriti u apsolutni prodajni hit.

Fotografije su se pojavile na talijanskom forumu Alfista, ali su brzo nestale. Nasreću, netko je uspješno "odigrao" najbrži prst i one su sada podijeljene sa svijetom. Instagram korisnik CocheSpias će, nesumnjivo, imati puno novih pratitelja. Iz Alfa Romea šute o događaju, pa neki sumnjaju u autentičnost. S druge strane, kada netko objavi pa brzo skine fotografije s interneta, to obično vodi preuranjenom otkrivanju modela.

Korisnik foruma koji je objavio fotografije napisao je kako nije smio fotografirati unutrašnjost, ali da Tonale ima volan kao i Giulia, a i plastika je vrlo slična. Infotainment je sada smješten bliže vozaču, "pluta" na instrumentnoj ploči i riječ je o dodirnom zaslonu. To je veliki napredak i salve kritika išle su Alfi baš zbog tog zaslona koji je daleko i nije osjetljiv na dodir.

O mehanici nema inormacija. Ipak ćemo pričekati službene informacije, čini se kako će BMW X2, Volvo XC40 i Mercedes GLA te Audi Q3 imati dostojnog protivnika, a do tada nam ostaje pogledati post na Instagramu...