Auto

Novi grubi Audi A1 ne zove se Allroad već - CityCarver

Nešto višlji ovjes, malo grublji izgled i plastične zaštite novoj varijanti Audija A1 daju malo robusniji izgled

Branimir Tomurad |

Audi A1 u najgrubljoj inačici ne zove se Allroad već CityCarver. Napravljen je za europsko tržište i namijenjen urbanim džunglama koje su zaljubljene u SUV varijante i crossovere. Baziran je na drugoj generaciji A1 Sportbacka koji je ujedno i najmanji Audijev model u Europi i ostalim globalnim tržištima.

Moderan izgled u crna maska novi su trend iz Audija, a dodatni obrubi blatobrana i pragova daju mu malo više vizualnih mišića. Jasno, i kotači su veći, što ga automatski podiže od tla. Čak je pet centimetara iznad klasičnog A1 Sportbacka, čemu još malo pomaže i nešto višlji ovjes većeg hoda.

Čak je i unutrašnjost dodatno okićena lakom po izboru. Obrubi ventilacijskih otvora i obloge središnje konzole mogu biti u zelenkastoj, bakrenoj, narančastoj ili srebrnoj boji. Što se tiče tehnologije, ona je ista kao na A1 Sportbacku - veliki 10,1-inčni ekran osjetljiv na dodir, intuitivni i ultrabrzi Audijev MMI i digitalni Virtual Cockpit.

U salone dolazi već ove jeseni, a za sada nema govora o cijenama, pa čak niti razlici u odnosu na cijenu klasičnog A1 Sportbacka. Svejedno, tu je galerija fotografija sa svim detaljima...