Auto

Audijev e-Tron romobil novo je rješenje za nesnosne gužve

Pojam mobilnosti možda treba redefinirati, a svima onima koji su to već pokušali pridružuje se i Audi

Branimir Tomurad |

BMW već ima električni romobil, a ima ga i Volkswagen. Zašto onda i Audi ne bi napravio interpretaciju budućnosti mobilnosti za prenapučene gradove? Kako se i očekivalo, romobil se zove e-Tron. Kada je potpuno napunjena baterija može prijeći 20 kilometara i najveća mu je brzina 20 km/h.

U slučaju usporavanja baterija se puni pa se rekuperacijom može uštedjeti podosta energije. Audi navodi kako će ga možda dodati u prtljažniku svim kupcima električnih modela, no to je tek na razmatranju. U prodaju bi trebao tek krajem 2020. godine, a cijena će biti oko 2000 eura, navodi se.

Audi spominje i signale gestikulacijom, ali ne navodi o čemu je riječ. Treba pustiti i mašti malo na volju. Sjajan transport za klasične gradske rute, što je odlično prikazano u galeriji fotografija koju donosimo. Đir do metroa, zatim metroom čim bliže destinaciji, a zatim opet lokalna vožnja romobilom.

Inače, zanimljivo je gledati prodajne brojke i doslovce eksploziju u prodaji ovakvih prometala. Tu proizvođači automobila vide svoju priliku, pa tako i Audi.