Auto

FOTOGALERIJA: Stigao je Audi Q3 Sportback

Je li ovo novi najljepši Audijev SUV? Ovdje je čitava galerija fotografija, prosudite sami...

Branimir Tomurad |

Nakon što je napravio Q8 koji bi se u suštini možda trebao čak zvati Q7 Sportback, Audi je nastavio sa svojim modelima koji nadopunjuju SUV gamu zaista vrlo atraktivnim Q3 Sportbackom. Njegov nakošeni stražnji kraj možda malo smanjuje prtljažnik, ali puno daje na sportskom dojmu i dinamičnosti dizajna. Dodano je oko centimetar i pol u duljinu automobila kada ga se usporedi s klasičnim Q3, ali mu je zato krov niži dva i pol centimetra. Mali zahvati, ali efekt je jako vidljiv.

Zamislite, prtljažnik je izgubio pokoju litru, ali kada se nasloni sjedala spuste, začudo, dobio je nešto dodatnog volumena. Krom su zamijenile crne sjajne letvice i obrubi maske, standardno su kotači promjera 18 cola, a uz doplatu se mogu povećati na 19, pa čak i 20 cola. unutrašnjost je identična onoj na klasičnom Q3. Prve limitirane verzije Edition One dolaze u srebrnoj ili crnoj boji, a imat će neke sitne dodatno promijenjene detalje u interijeru.

Motori su kakve smo i očekivali. Q3 Sportback 45 TFSI Quattro S Tronic ima dvolitreni turbomotor sa 230 KS, a 35TDI S Tronic ima dvolitreni turbodizelski stroj sa 150 KS. Taj motor nema pogon na sve kotače, ali u verziji 40 TDI S Tronic ima 190 KS i Quattro pogon. Najmanji motor u ponudi je 1,5-litreni TSI  s četiri cilindra i 150 KS koji ima i 48-voltni hibridni sustav koji pomaže nižoj potrošnji. Svi motori iz ponude imaju S Tronic sa sedam stupnjeva.

Novi Q3 Sportback dolazi ove godine na tržište, ali za sada, samo galerija fotografija i osnovne informacije.