Auto

Audi Q4 e-tron koncept - nastavak Audijeve električne ofenzive

Nakon električnog SUV-a pune veličine Audi predstavlja i nešto kompaktniji Q4 E-tron, od kojeg se očekuje daljnje povećanje volumena prodaje u ovom, novom, segmentu.

Vladimir Baće |

Audijeva električna ofenziva nastavlja se s još jednim novim SUV-om. Tek što je na tržište izašao prvi E-tron, u Ženevi Audi predstavlja i nešto manji Q4 E-tron. Trenutno samo koncept, produkcijsku inačicu električnog Q4 možemo očekivati krajem 2020. Nešto kompaktniji, Q4 E-tron doći će s 82 kWh baterijskim paketom i dosegom od preko 450 km. Pogon na sva četiri kotača zahvaljuje 150 kW električnom motoru na stražnjoj osovini i 75 kW motoru koji pogoni prednje kotače.

Razvijen na Volkswagenovoj MEB platformi, Q4 E-tron dug je gotovo 4.6 metara, širok 1.9 metara uz 1.61 metara visine. Performanse su umjereno sportske. Ubrzanje do 100 km/h traje 6.3 sekunde uz maksimalnu brzinu od 180 km/h. Ono što je možda važnije je brzina punjenja. Uz maksimalnu snagu punjenja od 125 kW, baterijski paket će biti moguće napuniti do 80% kapaciteta u svega 30 minuta.