Auto

Audi R8 Decennium - u slavu 10. godišnjice V10 motora

Audi je posebnom serijom oslučio počastiti svijet, R8 slavi 10 godina V10 motora

Branimir Tomurad |

Vrijeme brzo prolazi, prije čak 10 godina u utrobu Audija R8 prvi je puta ugrađen V10 motor. Tamo 2009. godine, 5,2-litreni stroj davao je 525 KS, a ovaj novi razvijat će 562 KS. Najjača verzija V10 Performance razvija 611 KS i prava je mjera za proslavu prve velike godišnjice. Audi priprema lansiranje R8 Decenniuma zajedno sa sljedećom generacijom R8 koja se planira za 2020. godinu.

Bit će napravljena samo 222 primjerka i serijska je boja Daytona mat siva. Na meniju će biti još pet metaliziranih boja te jedna perla, a svakako će trebati paziti na odabir s obzirom da je druga prevladavajuća boja brončana koja je kontrast vanjskoj boji. Usisna grana, 20-colni kotači, i brojni detalji obojeni su upravo u tu brončanu boju. Tu su i površine lakirane tek bezbojnim lakom, poput kapa retrovizora, ispod kojih se krije karbon.

Crni interijer izgleda odlično, oplemenjen je karbonom, crnim i šavovima bakrene boje. Decennium logotipi su na nekoliko mjesta za podsjetnik ako ikada zaboravite da sjedite u najekskluzivnijem Audiju R8 do sada. I za kraj, Audi R8 Decennium logotipe projicira an asfalt kada ga otključate ili zaključate. S autom dolazi i poseban pokrivač brončane boje, s logom, da je jasno o čemu je riječ čak i kada je pokriven u garaži.