Auto

U SAD-u se prodaje idealni autootpad za početnike, i to sa 73 talijanska automobila!

Ako ste ikada sanjali o tome kako imate svoj autootpad, evo prilike za dobar start

Branimir Tomurad |

Internetom kruži vijest kako tvrtka iz Colorada prodaje čak 73 hrđava primjerka zbog selidbe na drugu lokaciju. Sve bi bilo ok da među njima nismo zamijetili Fiat 128, pa Bertone X1/9, nekoliko 850-ki i nezaobilaznog Yuga! Ionako se nitko ne zamara što on nije talijanski auto, a tu i tamo pokoji komentar okrzne Subaru XT koji se tu našao nitko ne zna kako.

Čini se da se tvrtka Aspen Import Auto bavi isključivo autima koij su rijetki. No, zbog selidbe traže svega 250 dolara po komadu s naznačenim rokom do kojega se ponude primaju, a nakon toga... preša. Dakle, bez pogovaranja i pregovaranja, morate ponuditi 250 dolara ili više i odvesti poneku od hrđavih ljepota kući.

Prije nego se zaletite u novi život u SAD-u, morate imati na umu da su to sve izuzetno rijetki automobili tamo preko Bare, što znači da se dijelovi vrlo malo za njih traže. Usto, znate kakvi su entuzijasti kada biraju dijelove po otpadima, treba se naoružati živcima. Dakle, kupnja je neisplativa, ali je vijest neopisivo zanimljiva.

Svejedno, baš je cool na ovaj način saznati da se "stojadinoliki" Fiat prodavao u Americi. Svaki dan čovjek nauči nešto novo...