Auto

Špijuni snimili novi električni BMW i4

Nakon iX3, snimljen je i i4 - djeluje kao klasični predstavnik klase, daleko od svega onoga što su pokrenuli i3 te i8

Branimir Tomurad |

BMW-ov "i-odjel" poznat je po dvije stvari: prva je futuristički pristup dizajnu i konstruiranju automobila, a druga je ta da ljubitelji BMW-a uglavnom ne vole te kreacije i zadovoljniji su klasičnim modelima. Usporedite li vlasnika Trojke i Itrojke, oni su nebo i zemlja. BMW na neki način dijeli publiku na dva dijela, stoga i ne čudi da pokušava i4, novi električni model, dizajnom i konstrukcijom ipak učiniti bliskijim klasičnim modelima i spajati ta dva svijeta. Model treba stići 2020. godine.

Nigdje se ne vidi je li dvobojan. Omotan je folijom za maskiranje koja nas sprečava u spoznaji nastavlja li kontrastnu tradiciju "i-modela" ili ne. Nos je prilično dug, straga su dva lažna ispuha da zavaraju prolaznike, a po naljepnici možete biti sigurni da je to prototip na struju. Podsjetimo, to je proizvođač dužan zalijepiti tijekom razvoja i testiranja na javnim prometnicama zbog sigurnosnih razloga. Primjerice, zapali li se takav auto u sudaru, vatrogasna postrojba mora znati kako postupiti.

Jako podsjeća na GranCoupe i, mora se priznati, izgleda već i na prvu puno bolje od iX3, samo zbog proporcija. Čini se da je maska s "bubrezima" ostala koliko-toliko normalnih dimenzija, a entuzijasti vjeruju da će biti sličan klasičnoj GranCoupe četvorci. Očekuje se doseg od preko 500 km.

Vijest i foto: Autoblog.com