Auto

Bugatti Chiron Sport: najsnažniji i najlakši Bugatti svoje generacije

Bugatti je odlučio skupo naplatiti skidanje 18,5 kg sa svojeg Chirona, a u posebnoj boji ljeskao se pod ženevskim svjetlima

Branimir Tomurad |

Bugatti Chiron Sport nije nimalo bezazlen automobil sa svojih 1500 KS i ubrzanjem do stotke od 2,5 sekundi. No, ono što je specifično i što ga razdvaja od svih Bugattija do sada njegova je manja masa. Naime, inženjeri su velikim naporima s već egzotičnog automobila uspjeli "skinuti" još 18,5 kilograma. Zanimljiv su primjer ruke brisača prednjeg stakla na kojima su uštedjeli čak kilogram i pol, a prve su karbonske ruke brisača na nekom serijskom automobilu uopće.

Motor od 16 cilindara s četiri turbopunjača nije se uvelike mijenjao iako mu snaga s godinama raste. podsjetimo, buggati Veyron bio je prvi auto s preko 1000 KS, i k tome je jurio preko 400 km/h u vrijeme dok je i 300 km/h bio cestovni podvig.

Poseban "handling package" donosi modificiranu letvu volana i ovjes koji zajedno pružaju bolji osjećaj vožnje i brže reakcije na naredbe i želje vozača. Uz nevjerojatnu kombinaciju boja i luksuzni dojam, Chiron Sport će biti omiljena igračka izuzetno bogatih jer stoji oko dva i pol milijuna eura. Svakako pogledajte i video predstavljanja u Ženevi.