Auto

Bugatti na struju kojeg žele i djeca i odrasli

Zamislite da su auti veličine tri četvrtine onoga na što smo navikli - upravo to napravio je Bugatti

Branimir Tomurad |

Imati Bugatti znači biti bogat. Ako ste k tome i klinac, znači da ste odrasli sa srebrnom žličicom u ustima. Nekada francuska kompanija objavila je da će napraviti Bugatti Baby II, dakle nasljednika modela koji se radio od 1927. do 1936. godine. Baš kao i originalni Baby Bugatti koji je originalno izrađen za sina Ettorea Bugattija, Baby II napravljen je također prema Typeu 35 koji je rađen za utrke.

Cijena od 30.000 eura znači da će ovaj Bugatti koštati samo jednu stotinu cijene Chirona Sport, a s obzirom da je tročetvrtinska mjera, a ne ona 1/2, moći će ju voziti i odrasli ako nisu baš previsoki. Naravno da dolazi u francuskim trkaćim bojama, odnosno, trkaćoj plavoj boji. Nekada su bila takva vremena da su se nacije na utrkama raspoznavale bojom, a ne sponzorskim naljepnicama. Kožno sjedalo doalzi u seriji, baš kao i aluminijski kotači.

Svaki će primjerak biti numeriran, a svaki će baš kao original imati pogon na struju. Točnije, pogonjeni su svi kotači, baterija je litijska umjesto olovna, a omogućeno je i regenerativno kočenje. Nevjerojatno, ali ima čak i "šperu". Snaga motora je 1,3 KS, što je dovoljno za 18 km/h. Ako se odabere "mod za odrasle" snaga raste na 5 KS, a brzina na 40 km/h! Moguće je odabrati i opciju pune snage od 13 KS, i to bez limitatora brzine.

Napravit će samo 500 primjeraka, baš koliko i originalnim malih Bugattija iz 1930-ih godina... Ako se nakon čitanja niste "navukli", evo prilike da postanete ovisni nakon videa. jedan djed napravio je repliku za unuke...