Auto

Volkswagen proizveo stotinu tisuća e-Golfova

Čini se kako elektrifikacija modela bilježi i prvu, ozbiljnu brojku u Volkswagenu

Branimir Tomurad |

Prije nego što je ID.3 uopće predstavljen prije dva mjeseca, Volkswagen je obznanio da je zaprimio već 30.000 predbilježbi za taj automobil. Njegov prethodnik, e_Golf, nije imao tako popraćeno predstavljanje, ali je nedavno zabilježio svoju prvu veliku, okruglu brojku. Volkswagen je isporučio 100.000-ti e-Golf!

Prvi Volkswagen na struju bio je e-Up!, a e-Golf je predstavljen 2014. godine. Proizvodnja je započeta u Wolfsburgu, ali je zbog potražnje aktivirana i traka u poznatoj staklenoj tvornici u Dresdenu gdje se nekada radio, sjetit ćete se, Phaeton. Uskoro će se i ID.3 raditi u Dresdenu, a procjenjuje se da će proizvodnja novog ID.3 biti i 40 posto jeftinija od proizvodnje e-Golfa.

Čini se da će Volkswagen uskoro srušiti još jedan svoj rekord, već ove godine, kada iz Dresdena ode čak 16.000-ti primjerak proizveden u ovoj godini. U 2018. godini isporučeno je 24.800 e-Golfova. Kako bi se ovaj pravi jubilej obilježio, Volkswagen je napravio Pure White Anniversary Edition e-Golf i predao ga kupcu.