Auto

Audijev E-Tron je najprodavaniji novi auto u Norveškoj!

Nevjerojatno, ali istinito - Audijev E-Tron se prodaje izuzetno dobro na tržištu na kojem je više od polovice novih automobila električno

Branimir Tomurad |

Nije tajna da je Norveška utvrda Tesle. Naime, tamo se prodaje ne samo najviše Tesle, već i najviše novih električnih automobila. Složene i dobro promišljene linije poticaja i društveno naklonjena klima rezultiraju sjajnim prodajnim brojkama za zelene automobile. Nitko nije mogao pretpostaviti kako bi Audi mogao zasjesti na tron najprodavanijeg već predstavljanjem prvog modela, no upravo se to - dogodilo!

Audijev E-Tron čini 8,3 posto prodaje u Norveškoj čime je najprodavaniji novi automobil na tom tržištu. Temelj za tu tvrdnju su podaci o novoregistriranim vozilima. U prošlom mjesecu Audi je isporučio 873 primjerka. Drugoplasirani je električni Golf sa 748 primjeraka. Iako je statistika da je više od pola novih vozila bilo električno u 2018., u prošlom mjesecu je "samo" 35,7 posto novoprodanih automobila bilo električno.

Ako je Norveška pokazatelj električnih trendova, ostaje samo čestitati Audiju na uspjehu. U roku od pet do sedam godina, Norveška planira potpuno izbaciti nove benzince i dizelaše s tržišta visokim nametima. I za kraj, ako vas zanima kako stoji Tesla Model 3, ona je uzela 1,2 posto tržišta u proteklom mjesecu.