Auto

Stiže novi Ford čije će vas ime malo i nasmijati - Ka+

Maleni je Ford Ka+ doživio vizualno osvježenje, novost je uvođenje terenski ukrašene verzije Active, a ime "kaplus" nasmijat će vas čim ga izgovorite

Ozren Adamović |

Maleni model Forda, za hrvatske prilike pomalo smiješnog imena Ka+, doživio lagani redizajn, a dobio je i jednu novu pomodnu verziju. Izvana se novi Ka+ raspoznaje po novoj masci, serijskim maglenkama u obliku slova C i drukčijim odbojnicima.

U unutrašnjosti je novost Fordov infotainment sustav SYNC3 koji sada ima 6,5-inčni ekran na središnjoj konzoli, a podržava i Android Auto i Apple CarPlay. Popis dodatne opreme proširen je tako da sada uključuje i senzore za kišu, automatska prednja svjetla i grijanje vjetrobrana, a na listi su se našla i grijana prednja sjedala i parking senzori.

Na popisu motora sada je i potpuno novi 1,2-litreni trocilindraš koji je jednake snage kao i raniji 1,2-litreni motor kojeg zamjenjuje - 70 ili 85 KS, ali moment mu je oko 10 posto veći. Dizelsku ponudu čini 95 KS snažan 1,5 TDCi.

Najveća je novost uvođenje verzije Active po uzoru na Fiestu. Riječ je o terenskim dodacima ukrašenom modelu, a i karoserija mu je 2,3 centimetra više udaljena od tla u odnosu na standardni model. Serijski dolazi na 15-colnim kotačima, a za njega je rezervirana posebna boja nazvana Canyon Ridge.