Auto

67. salon u Frankfurtu - Ford, Lexus, Toyota, Honda

Jutro je počelo užurbano, na salonu su zaredale press konferencije, donosimo najzanimljivije događaje, modele i vijesti direktno sa salona...

Branimir Tomurad |

Pali su prvi plaštevi s automobilskih novotarija u Frankfurtu, prenosimo najzanimljivije modele i događanja.

Honda je pokazala Urban EV Concept, prikazujući kako izgleda budućnost i najavljujući model za 2019. godinu. Nema brojki niti najava dosega, ali pretpostavlja se da se brojke vrte oko 300 km dosega. Dizajnom podsjeća na nekadašnji Civic iz 1970-ih i komentari su vrlo dobri, a od Jazza je kraći 10 centimetara. Novost je i plavo pozadinsko osvjetljenje ispod znaka na nosu, što će postati obilježje svake električne Honde u budućnosti. Uz njega je i CR-V te ostali modeli.

Kia predstavlja Proceed koji donosi ne samo novi dizajn za čitavu marku, već i dobru viziju kakve unutrašnjosti Kia želi u budućnosti. Može reći kako očekivano ide u smjeru kojeg je Proceed postavio izdignuvši se iz klasične korejske konfencije u privlačan model.

Toyota je s Priusom PLug-in uvijek u korak s vremenom, a osim toga Lexus je predstavio LS, luksuznu limuzinu smjelog dizajna. Doduše, NX 300h predstavlja hibridni SUV, glavnu zvijezdu izložbenog mjesta. Jasno, Yaris WRC Gazoo teama koji je ostvario zapažene rezultate u prvenstvu zanimljiv je izložak, a i naš Ozren Adamović nije mogao izbjeći poziranje upravo uz taj auto kao naš izvjestitelj.

Ford se pokazao kao marka stare škole... Mustang, ST, RS i GT najzanimljiviji su izlošci. Stara zelena Fiesta natjerala je mnoge nostalgičare da opale snimak, zašto bi mi bili drugačiji?