Auto

Ginetta najavljuje karbonski superautomobil s više od 600 KS

Ginetta je poznata po brojnim trkaćim automobilima, a sada planiraju napraviti i ozbiljan cestovni bolid izrađen od karbona s motorom od preko 600 KS

Ozren Adamović |

Ginetta je objavila kako će napraviti novi superautomobil. Predstavit će ga kasnije ove godine, a riječ je o automobilu koji će imati šasiju od karbonskih cijevi, karoseriju u postpunosti izrađenu od karbonskih vlakana, aluminijski V8 motor s više od 600 KS vlastite proizvodnje, sekvencijalni mjenjač i funkcionalnu aerodinamiku.

Ovaj novi superautomobil najnoviji je pokušaj Ginette da stvori cestovni automobil nakon modela G40R iz 2010. posljednjih 60 godina tvrtka je stvarala ugled kao proizvođač ozbiljnih trkaćih automobila poput Ginette G10 bazirane na Jaguaru E-Type. Ginetta je i danas uspješna u autosportu, a tvrtka kaže kako će sve znanje s trkaćih staza prenijeti u novi projekt cestovnog automobila.

Točnije specifikacije, cijene, kao i izgled i ime novog Ginettinog cestovnog trkača bit će objavljene kasnije, a dotad nam ostaje da maštamo što se krije iza ove dvije tamne teaser fotografije.