Auto

Scuderia Cameron Glickenhaus Boot je vozilo za one koji se boje smaka svijeta

U Americi postoji cijela kultura pripreme za smak svijeta, a dok jedni grade bunkere drugi nadu polažu u nevjerojatno pokretljive stvari poput Glickenhausa...

Branimir Tomurad |

Scuderia Cameron Glickenhaus bavi se proizvodnjom svemogućih vozila. Sve ovo možda podsjeća na Mad Max seriju, a realno nije niti daleko od toga. Koncept uključuje polivalentnost neviđenu na automobilima, a osim cestom vozilo može putovati vodom i izuzetno teškim terenima.

Scuderia Glickenhaus tvrdi da su već sklopili ugovore s dobavljačima i da lagano kreću u proizvodnju. Ovakav je auto san svakog "preppera". Naime, u Americi postoji cijela kultura ljudi koji se pripremaju za najgori scenarij. Neki grade bunkere pod zemljom, a neki tvrde da ih može spasiti jedino pomagalo koje se može kretati i boriti s nemogućim uvjetima. oni misle da je važno biti mobilan. Mi bismo se složili ako već pričamo o crnjacima.

Kako bi dokazali velike ambicije, Glickenhausovci svoj model Boot šalju na Baja 1000 (najpoznatija pustinjska utrka na svijetu za buggyje izuzmemo li legendarni Paris-Dakar), a za probu su se popeli na vulkan visok gotovo sedam kilometara daleko u Andama.

Namjera je i odvesti rutu od New Yorka do Pariza okolnim putem tamo negdje 2020. Stvarčica može imati i dva trupa koji ga pretvaraju u brod s vanbrodskim motorima. Pitate li se kolika je cijena takve naprave, ona se kreće oko 250.000 dolara. Ali što je to za Noinu arku, ili kako ju već želite zvati...