Auto

Nova Golf Osmica GTI već je pri kraju testiranja

Špijuni nikada ne spavaju, a ovoga puta objektivom su uhvatili Golfa Osmicu GTI!

Branimir Tomurad |

Osma je generacija Golfa po mnogočemu probila očekivanja. Prvo smo podulje čekali, trebala se pojaviti još na prošlom ženevskom salonu. Svejedno, kako elektrifikacija ima prednost i Volkswagen prezentira velike planove na tu temu, Golf VIII je stigao tek nedavno. Digitaliziran je, uvelike promijenjen, ali svejedno klasičan po svojem prepoznatljivom dizajnu. U Hrvatsku bi trebao stići otprilike početkom proljeća.

No, iako su se pod svjetlima reflektora ljeskale sve varijante Golfa VIII u Wolfsubrgu, jedna je ipak nedostajala. Uz GTE, eTSI i ostale modele nije stajao i Golf GTI. Napokon, njega su špijunski objektivi uhvatili usred testiranja. Pomalo neugledan na malim kotačima i zimskim gumama, ali bez maski i šarenih folija. ono što ga otkriva su dvije ispušne cijevi i kočnice.

Očekuje se da će i dalje imati dvolitreni TSI, ali zaista je teško pretpostaviti koliko će snage imati. U krajnjem slučaju, ne tako važno. Golf GTI je ionako kult s kojim se vlasnici vrlo rado igraju remapiranja i dorađivanja kako bi čim više uživali. Je li ovo posljednji mohikanac, odnosno posljednji pravi, klasični GTI? Hoće li na sebi ipak imati mild-hibrid neke vrste? Ne zna se. Pričekajmo otprilike mjesec dana. Do tada bi Volkswagen mogao pustiti službene informacije...

Fotografije i priču donosi Autoblog.com