Auto

Na ženevski salon premijerno stiže Hispano-Suiza Carmen

Nema boljeg mjesta za oživljavanje neke stare marke - prošle godine Lagonda, a ove...

Branimir Tomurad |

S velikim užitkom, umjesto u rubrici "povijest", ovdje u novostima prenosimo ove dvije fotografije i informaciju da nam se vraća Hispano-Suiza! Prošle godine vidjeli smo Lagondu koja je Astonov novi brend i platforma za električne modele, a nekoliko koncepata Hispano-Suize s Audijevom mehanikom već smo vidjeli. Ovo je vijest o novom, električnom modelu koji će nesumnjivo biti zapažen i prekrasan zahvaljujući kombinaciji prijeratnog pristupa dizajnu s modernim tehnološkim poslasticama.

Ime modela je Carmen, a kažu da je inspiracija bio model iz 1938. godine - Dubonnet Xenia. Carmen je rađena ručno, a dizajnirana je i načinjena u Barceloni. Sami dizajn je tajna jer na službenim stranicama samo je fotografija siluete koja izgleda fenomenalno. Pronašli smo i fotografiju karoserije od karbona koja skriva više nego što otkriva. Carmen će biti "hyperlux" automobil, pa očekujte svakojake poteze u kabini koja će biti urešena i opremljena najskuplje moguće.

Ispod poklopca motora krije se tehnologija od Mahindre (!) odnosno njihova Formula E tima i kineskom proizvođača BAIC, sve preko tvrtke QEV Technologies. Prednarudžbe su u tijeku, što znači da imaju ozbiljne planove za proizvodnju, a ne samo za pokazivanje koncepta.