Auto

Hyundaijev prvi pick-up stiže 2020.

Hyundai će na američkom tržištu predstaviti svoj prvi pick-up 2020. Relativno kompaktni model mogao bi se pojaviti i u Europi, a slijedit će ga i Kijina inačica

Ozren Adamović |

Hyundai je s idejom pick-upa u javnost izašao još 2015. konceptom Santa Cruz (na fotografijama), a njihov dizajner Luc Donckerwolke u razgovoru s britanskim Autocarom u Los Angelesu rekao je kako je proizvodna verzija praktično gotova. Po njegovim riječima, pick-up je odavno trebao postati stvarnost, ali je njegovu realizaciju za par godina pomaknula velika posvećenost tvrtke elektrifikaciji.

Još nije posve jasno na koji dio tržišta Hyundai cilja. Ako je riječ konkurentu modelima poput Ford Rangera, Chevrolet Colorada, VW Amaroka ili Mercedesove X-klase takav bi automobil bio globalno zanimljiviji. S druge strane, u SAD-u je veća potražnja za ono što zovu "full size truck" poput Forda F-150, Chevrolet Silverada ili RAM-a 1500. Osim tih Amerikanaca u ponudi su u toj kategoriji i Toyota Tundra i Nissan Titan.

Nije isključeno da se u budućnosti pojavi i Kijina verzija, ali još nikakva konačna odluka nije donesena. Prvi čovjek američke podružnice Kije rekao je kako se pick-up "razmatra". Napraviti verziju s drukčijim nosom i imenom bio bi logičan korak u segmentu gdje je dizajn i tako podređen upotrebljivosti.