Auto

VW I.D. Buzz je pripremio čak i trkaće boje za L.A. Auto Show

Uz svaki trkaći automobil dolazi neko cool servisno vozilo - u ovom slučaju idejni nasljednik Bullija s policama i online katalogom rezervnih dijelova

Branimir Tomurad |

Volkswagen je već najavljivao svoj I.D. Buzz i u putničkoj i u Cargo verziji. No ono što nas oduševljava je službeno servisno vozilo koje vidite na fotografijama, a koje će prevoziti gume i dijelove za trkaći I.D. R na Pikes Peaku! Za tu je priliku dobio lijepe trkaće boje, ali ne možemo se oteti dojmu da bi neke retro šare i old school font bili čisti lom za srca posjetitelja i entuzijasta koji vole dobar stari Bulli. Zamislite recimo Rothmans ili Gulf plavu i narančastu za neki Porscheov projekt.

Automobil je opremljen policama i ladicama u svojem teretnom prostoru. Naravno da se na prednjem ekranu u kabini projicira kompletan katalog dijelova i sve je umreženo s tvornicom. Tu je i vanjska utičnica od 230V za alate, jer aku-bušilice i odvijači nisu za prave trkače! Sve ostalo je isto kao i kada je predstavljen u Njemačkoj.

Dostupno je nekoliko opcija baterije, ona velika od 111 kWh za oko 550 km dosega, ali i mala od 48 kWh "za po gradu". U paketu je i brzi DC punjač snage 150 kW koji zatno napuni bateriju za samo 15 minuta. Koja god baterija bila u izboru, elektromotor straga uvijek ima snagu od 201 KS.