Auto

Pogled u budućnost Infinitija

Nissanova luksuzna marka Infiniti predstavila je koncept za salon automobila u Detroitu nazvan Q Inspiration koji prikazuje novi dizajnerski smjer

Ozren Adamović |

Na salonu automobila u Detroitu Infiniti će predstaviti svoj novi dizajnerski smjer i najaviti kako će izgledati budući modeli ove Nissanove luksuzne marke. To ćemo saznati iz koncepta nazvanog Q Inspiration, elegantne limuzine s produženim "kupeovskim" stražnjim dijelom. Stražnji dio obilježavaju velika LED svjetla koja se protežu čitavom širinom automobila, a na bokovima se ističu veliki otvori iza prednjih blatobrana.

Zasad je ovo jedina fotografija konceptnog automobila, dok je ostatak rezerviran za Detroit. Infiniti je ranije objavio jedan teaser na kojem su se nazirali nova maska i oštra tanka svjetla. U svakomm slučaju, Infiniti Q Inspiration naziva "prvim prikazivanjem Infinitijevog novog jezika oblikovanja". Prema riječima Infinitijevog šefa dizajna Karima Habiba novi koncept "pomiče tradicionalnu arhitekturu limuzine na sljedeći evolucijski stupanj." Jednostavnijim jezikom rečeno, Japanci su se odlučili uključiti u segment lažnih kupea s četverim vratima. Q Inspiration Concept prvi je veliki projekt pod vodstvom Habiba koji je prošle godine u Infiniti stigao iz BMW-a.