Auto

Infiniti QX - maske padaju

Iako je električna mobilnost bila prilika da se dizajn automobila izmijeni, a Infiniti je po tom pitanju napravio značajan korak

Branimir Tomurad |

Infiniti je pustio van prvu fotografiju svojeg novog električnog modela koji primarno cilja američko tržište, ali za očekivati je da ćemo ga gledati i na europskim cestama. Električni crossover napravljen je na temu koncepta Q Inspiration i na prednjem dijelu uopće nema masku. Jasno, to nije prvi puta, ali nekako su električni automobili propustili priliku odbaciti maske i napokon kz temelja izmijeniti dizajn u autoindustriji.

Za sada nema detalja o motorizaciji, baterijama niti o performansama, ali vjeruje se kako će biti u skladu s električnim autima visoke klase. S obzirom na nedavne izjave čelnih ljudi marke, šuška se da bi se moglo dogoditi da se predstave dvije varijante, klasična električna, ali i ona s ugrađenim generatorom. On ne bi u tom slučaju bio mehanički vezan s pogonskom osovinom već bi se doslovce uključivao po potrebi i pritom punio baterijski paket, baš kao na BMW-u i3.

Za samo 10 daba pojavit će se na detroit Auto Showu nakon čega slijede svi detalji.