Auto

Italdesign DaVinci - auto koji će umjesto elektropogona imati i rasni V8 u ponudi

Italdesign je pokazao kako može izgledati auto budućnosti koji može biti ili benzinac ili električar

Branimir Tomurad |

Već smo vidjeli Italdesignov coupe, ali samo njegove detalje. Sada je poznato i ime, a auto je otkriven i prikazuje kako budućnost ne mora biti isključivo električna. U Ženevi je predstavljen kao električni kupe 2+2 s baterijama u podnici i s dva elektromotora, ali raduje nas što je u konceptu umjesto električnog moguće dobiti rasni V8 motor. Kao što smo i mislili, krilna vrata također su zanimljiv detalj.

DaVinci jako podsjeća na trenutačni Ford Mustang, ima dugu haubu, nizak profil, široke bokove i dugu liniju krova straga. Puno je i aerodinamičkih dodataka, i to na poklopcu motora, na prednjim blatobranima i vratima. Straga su OLED svjetla, a ispod spojler koji sve zaokružuje.

U kabini su čak tri ekrana - jedan na komandnoj ploči, jedan u sredini, i treći, posebni, za suputnika. Sve je obloženo Alcantarom uključujući komandnu ploču i kontrole klime koje su iluminirane straga. DaVici je razvijen u Moncarlieriju u Italdesignovoj manufakturi. No, tvrde da se auto uz vrlo malo prilagodbi može učiniti serijskim modelom.