Auto

Nevjerojatno - u Sloveniji se "fleksericom" kradu vinjete!?

Nakon ovoga možete samo ostati šokirani, jer drski lopovi izrezuju komad vjetrobrana s vinjetom i netragom nestaju ostavljajući golemu štetu

Branimir Tomurad |

Korisnik Facebooka Mark Leuštek objavio je nekoliko fotografija svoje Golf Trojke s koje je netko ukrao vinjetu. Lopovi su toliko drski da im se čak ne da niti provaljivati, već operiraju (vjerojatno) aku fleksericom s kojom začas skinu ono što traže - godišnju vinjetu vrijednu 110 eura ili, u prijevodu, tek 800 kuna!

Šteta koju ostavljaju iza sebe nije mala. Osim što su razrezali vjetrobransko staklo, zarezali su i krovnu te bočnu oblogu krova. Za neke je lopove bolje da ih nikada ne uhvate, jer ovo je izazvalo takav gnjev na društvenim mrežama da će lopovi zasigurno opravdano strahovati i stvar nikada ne ponoviti. Tamošnji osiguratelj parkirališta ignorira činjenicu da je nastao vandalizam i nema namjeru platiti štetu. To je pak izazvalo najveći gnjev vlasniku Marku Leušteku koji to otvoreno piše u svojem postu s obzirom da je "vozilo parkirao na osiguranom i čuvanom parkiralištu".

A mi u Hrvatskoj? Mi nemamo vinjete. Ovo je valjda jedini dobar razlog zašto ih ne uvesti kojeg smo ikada vidjeli.