Auto

Kia Soul u Europu stiže samo na struju

Na salonu u Los Angelesu Kia je prikazala treću generaciju Soula, a korejska marka sada otkriva i njegovu europsku verziju

Ozren Adamović |

Kia Soul treće generacije  jednako je tvrdoglava i drukčija kao i njezina prethodnica. Novi Soul, pokazan javnosti prvi put u Los Angelesu. predstavljen  je u različitim verzijama, ali samo jedna od njih stiže u Europu. Pogodili ste - električna verzija koja se sada zove e-Soul.

Kia e-Soul bit će dostupna u dvije verzije. Snažnija i s većim dosegom imat će baterije od 64 kWh, a pokreće ju elektromotor od 204 KS i 395 Nm. Ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,6 sekundi, a doseg s jednim punjenjem baterija je 452 kilometra. Slabija verzija ima baterije od 39,2 kWh, a pokreće ju motor od 136 KS i 395 Nm. Doseg takvog e-Soula je 277 kilometara. Kia kaže kako oba modela mogu biti napunjena do 80 posto za 40 minuta na punjaču od 100 kW.

Novi Soul dug je 4,2 metra, što je 5,6 cm više od prethodnika. Širina i visina ostali su jednaki, a međuosovinski razmak narastao je za tri centimetra. Najviše je povećan prtljažnik koji sada ima ogromnih 674 litre.

Nova Kia Soul, odnosno e-Soul na europsko tržište stiže do ljeta, a hoće li doći i na hrvatsko tržište i po kojoj cijeni još nije poznato.