Auto

Uz Niro na struju Kia najavljuje još 16 elektrificiranih modela

Na sajmu CES-u u Las Vegasu Kia je predstavila koncept električnog Nira koji najavljuje skori serijski model i najavila 16 elektrificiranih modela do 2025.

Ozren Adamović |

Sajam potrošačke elektronike, CES, u Las Vegasu ugostio je još jednu automobilsku premijeru. Korejska Kia predstavila je koncept električnog Nira koji bi se uskoro trebao naći i u serijskoj proizvodnji. Niro već poznajemo kao hibrid i plug-in hibrid, a ubrzo nakon predstavljanja tog modela Kia je najavila električnu verziju.

Ako ste na prvu pomislili kako je riječ tek o "presloženom" Hyundai Ioniqu, pogriješili ste. Električni Niro koristi daleko veću bateriju od 64 kWh koja pokreće elektromotor od 205 KS, a s kojom može prevaliti 383 kilometra s jednim punjenjem.

Zajedno s predstavljanjem električnog Nira Kia je objavila kako planira do 2025. u svojoj ponudi imati 16 elektrificiranih modela. Pet od njih su klasični hibridi, pet su plug-in hibridi, a pet ih je potpuno električnih. Preostali šesnaesti model će, kao upravo predstavljeni Hyundai Nexo, biti pokretan vodikovim ćelijama goriva.