Auto

Kia Soul - stiže na L.A. Auto Show, ali za sada samo fotografije siluete i detalja

Kia Soul ima, može se reći, specifičan oblik - model koji dolazi u L.A. nova je interpretacija poznatog dizajna

Branimir Tomurad |

Tjedan dana nakon prikaza svega par detalja nove Kije Soul, stižu nove fotografije na kojima se jasno razaznaju i silueta i detalji unutrašnjosti. Može se reći kako je riječ o evoluciji modela iako je očito da je automobil u potpunosti nov. Soul zadržava svoj kutijasti oblik, okomita stražnja svjetla u stupovima i različita boja krova.

Ako ju gledamo kao revoluciju, glavna je značajka nos koji je sada aerodinamički dorađen. Ako je za vjerovati špijunskim fotkama, prednje pozicijsko svjetlo protezat će se kompletno prednjim dijelom u obliku linije. Unutrašnjost je izmijenjena i osim novog infotainmenta tu je i nekoliko zgodnih grafika i igre s teksturama materijala. Soul je od prvoga dana bio mladenački model, vrlo razigran i neobičan. Može se reći i kako je to najhrabrijij dizajn kojeg je Kia svojevremeno izbacila na svjetlo dana.

Kia je pustila u javnost i detalje o motorizaciji i razinama opreme. Za SAD je spreman atmosferski dvolitraš (!) a u Europi fokus ide na benzinca s turbom koji zaprema 1,6 litara te na električni model s dosegom od preko 320 km. Bit će dostupan s automatskim mjenjačem s dvije spojke i sedam stupnjeva. Zanimljive su oznake opreme. Naime, u Americi je uobičajeno vidjeti oznake poput LX, EK, S i slično, a sada pred L.A. Auto Show Kia objavljuje da će opremu označavati plusom ili uskličnikom. Vjerojatno će se označavanje tog tipa pojaviti i u Europi, ali nema potvrde. Čekamo predstavljanje.