Auto

Otkrivena nova Kia Soul, na izbor atmosferski, turbo i elektromotori

Kia Soul je... hmm... neobična i opet ćemo ju gledati mjesecima dok se ne naviknemo, ali ispod poklopca je dobra ponuda motora

Branimir Tomurad |

Unatoč potpuno novom dizajnu Kia Soulje u dimenzijama identična prethodnici. Tek je pet centimetara dulja, ali ima više mjesta u prtljažniku. Bit će dostupna s nekoliko varijati motora, a to su benzinci u atmosferskoj i turbo varijanti, te u potpuno električnoj verziji. Najjači klasičan je dvolitreni benzinac sa 146 KS, što je nešto jače od dosadašnjeg 1,6-litrenog benzinca sa 130 KS. Od automatskih mjenjača bit će dostupan samo CVT.

Električni Soul svakako je pod najvećom prismotrom publike i krije motor i paket baterija iz Hyundaija Kona. Baterija prima 64 kWh što omogućuje izuzetno veliki doseg s jednim punjenjem u rangu od oko 400 km. Brzo DC punjenje je standardna opcija.

Regenerativno punjenje pojačava se povlačenjem polugica iza upravljača. Električni model ima posebne 17-inčne kotače, a dostupna će biti i Designers Collection verzija. Ona donosi drugačije boje i šare, kao i kontrastno obojeni krov.

U unutrašnjosti je 10,25-inčni zaslon standard, baš kao i lane assist, adaptivni tempomat, audio sustav sa 10 zvučnika i još mnogo toga. Za sada nema informacija o cijenama.