Auto

Aston Martinov električni SUV stiže 2021.

Aston Martin je predstavio Lagondu kao svoju luksuznu marku, a potpuno novi SUV predvodit će njenu tržišnu ofenzivu. Stiže 2021., a sada su objavljene prve skice

Ozren Adamović |

Lagonda je ime koje će nositi posebno luksuzni proizvodi Aston Martina, a proljetos u Ženevi upoznali smo prvi koncept nazvan Lagonda Vision. Njegove dizajnerske smjernice bit će nit vodilja u oblikovanju budućih Lagondinih modela među kojima će biti SUV koji prvi stiže na tržište za tri godine. Riječ je o potpuno električnom SUV-u što je dio strategije po kojoj će Lagonda uglavnom proizvoditi modele pokretane pogonima s nultom emisijom štetnih plinova.

Pored objavljenih skica koje prikazuju budući SUV, ženevski koncept prikazuje točnije kako bi mogla izgledati limuzina koja će na tržište stići 2023., a koju će kasnije slijediti i kupe. Očekuje se kako će svi najavljeni Lagondini modeli koristiti solid-state baterije koje će im omogućiti doseg s jednim punjenjem od najmanje 600 kilometara, a najavljuje se i mogućnost bežičnog punjenja.

Lagonda SUV dijelit će dio tehnologije s Aston Martin DBX-om, prvim Astonovim SUV-om koji će se proizvoditi u novoj tvornici u južnom Walesu. Prvi čovjek tvrtke, Andy Palmer, nije želio potvrditi kako će i Lagonde dolaziti iz iste tvornice, već kaže kako se lokacije još uvijek razmatraju. U svakom slučaju, segment luksuznih SUV- a iz dana u dan postaje sve bogatiji.