Auto

Konfigurator za novi Defender vrvi neobičnim opcijama

Novi Defender bit će moguće do te mjere personalizirati da ćete doslovce moći voziti - unikat!

Branimir Tomurad |

Konfiguratori su postali meka za ljubitelje jer, barem na petnaestak minuta, možete si složiti auto iz snova i barem malo sanjariti što je zapravo idealan paket za koji model. Land Rover je za Defender pripremio izuzetno bogat konfigurator koji vrvi zanimljivim opcijama, ali već i cijenama. One su u dolarima, ali bit će i onih u eurima, pa i kunama kada model napokon stigne u Hrvatsku.

Na ponudi je nekoilko paketa. Country Pack trebao bi biti odabir onih koji koriste novi Defender izvan grada, no donosi tek stražnju zaštitu branika s donje strane, pokrov rezervne gume i metalne pedale koje interijeru dodaju malo grubosti. Tu su i blatarice kao nekad, ali i poseban rezervoar koji omogućuje dvije minute tuširanja za, primjerice, kućnog ljubimca ili pranje ruku. Spomenuti paket od skoro 2000 dolara nije baš jeftin.

Adventure Pack na nišanu ima "overlanding ekipu" koja voli u autima vidjeti natruhe privremenog doma. To donosi već spomenuti sustav za pranje, kompresor za zrak, dodatni ruksak za vodu te bočne kutije izvana. Jasno, sve iz Country Packa već je unutra pa je ovo nadogradnja na taj paket koja stoji još 2900 dolara.

Explorer Pack je već ozbiljna stvar koja donosi dašak avanture, ali i puno stila. Veliki krovni nosač, vanjske bočne kutije, "snorkel" za uranjanje u malo dublju vodu, zaštite blatobrana, ali i mat crna naljepnica za haubu s oznakom modela 90 ili 110.

Tu je i još jako puno dodatnih opcija, ali suvišno je pričati, najbolje je jednostavno posjetiti konfigurator. To možete učiniti ovdje.