Auto

Novi Maseratijev superautomobil uhvaćen objektivom!

Čini se da duhovi u Maseratiju ne spavaju, rađa se nešto novo i uzbudljivo...

Branimir Tomurad |

Maserati je počeo rovariti i mijenjati proizvodne pogone u Modeni, što je izazvalo puno zanimanja automobilista širom svijeta. Priprema se nova proizvodna traka već za 2020. godinu. Nema detalja o novom modelu, a nema čak niti spomena budućeg imena. Ekskluzivne fotografije donio je Autoblog i na njima je pravo, ugodno iznenađenje.

Ove fotografije potpuno su razotkrile da novi Maserati neće biti samo promijenjeni koncept Alfieri iz 2014. godine. Testna mula je poprilično zamaskirana, ali već je očito da nije riječ o kupeu s 2+2 rasporedom sjedenja, već o klasičnom superautomobilu s motorom u sredini.

Autoblog piše da je pogonski sklop potpuno novi, ali nema nikakvih detalja. Sama činjenica da je motor u sredini sve će nagnati na zaključak da je iza sjedala konjica iz Ferrarijeve štale, ali nema preciznih detalja. Jedan od šefova iz Maseratija, Joe Grace, priznaje da se kompjutorske simulacije koriste za jako puno toga, ali i da ništa na svijetu ne može zamijeniti klasično testiranje u realnim uvjetima, na cesti, u testnoj muli.

Maserati sa svojim testnim automobilima radi oko tri milijuna kilometara godišnje. Već sudeći prema ovim prvim fotografijama, riječ je o pravoj renesansi za Maserati. Već na sljedećem ženevskom salonu predstavit će novi model, a odmah će uslijediti novi Granturismo i Grancabrio. Stiže i novi SUV, veličinom i klasom ispod modela Levante.