Auto

Maybach GLS600 je nova igračka za vlasnike koji imaju svojeg vozača

Možda na prvu izgleda kao kičasti tunerski uradak, ali ne, ovo je pravi Maybach, interpretacija luksuza na Mercedesu svojstven način

Branimir Tomurad |

AMG uvijek demonstrira kako treba izgledati brzi Mercedes, a Maybach uvijek demostrira kako mora izgledati onaj najluksuzniji mogući. Zamislite, proizvodit će se već krajem sljedeće godine u Alabami, s jakim fokusom na američko tržište. Ako se pitate koji je uopće najskuplji auto koji se proizvodi "preko Bare", to je taj.

Maybach ovim potezom ulazi u SUV svijet. Ispod se krije druga generacija modela GLS kojoj je sada na nosu Maybachova maska koja podsjeća na vodopad, što je karakteristika te marke. Da se slučajno ne zbunite, tu su i značke straga na bokovima. Oni koji žele moći će ga naručiti u dvije boje, što mu odlično stoji.

Kada otvorite vrata, ispod karoserije prema vama se izvuku pragovi kako biste lakše ušli i izišli. Unutra nema tri reda sjedala, već prednji, za vozača i tjelohranitelja, recimo, te stražnji koji su u stvarnosti dvije goleme fotelje s jastučićima i punim luksuznim dodacima koji ne uključuju samo tablet već i čaše za šampanjac.

Sprijeda u nosu je veliki V8 motor od četiri litre koji daje 550 KS i uz pomoć pogona 4Matic do stotke sprinta 4,8 sekundi. Mora se priznati, to je za ovako velik i nakrcan auto jako dobar rezultat. Tu je još i hibridni sustav čijih se dodatnih 21 KS valjda jedva i osjeti, ali sustav je tu ionako samo zbog političke korektnosti prema zelenima. Sustav doduše pokreće "E-Active Body Control" koji skenira cestu ispred automobila i prema tome namješta postavke ovjesa.