Auto

Stiže dostojan nasljednik McLarenove legende iz devedesetih

Pored Senne GTR, McLaren je ženevski salon iskoristio za otkrivanje još informacija o nadolazećem brutalnom hiperautomobilu BP23

Ozren Adamović |

Sve je jasnije kako će nadolazeći McLaren koji se još uvijek krije iza opisa "Hyper-GT" i kodne oznake BP23 biti i više nego dostojan nasljednik legendarnog McLarena F1 iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Na ženevskom salonu britanska je tvrtka predstavila Sennu GTR, ali iskoristila je i priliku upoznati nas s još detalja o budućem brutalnom hiperautomobilu za koji kaže kako će biti najbrži auto koji su proizveli. Pohvalili su se najvišom brzinom od 243 milje na sat (391 km/h) što je brže od nekoć rekordnog F1.

Novi se model još uvijek skriva pod kodnom oznakom BP23, ali znamo da će ga pokretati benzinsko-električni hibridni pogon i da će imati središnje postavljeno vozačko sjedalo. Nove skice koje je McLaren objavio pokazuju jedinstveni raspored sjedenja odozgo, kao i digitalne instrumente. Uz to, McLaren kaže kako će, uz fantastične performanse, ovo biti najluksuzniji automobil koji je dosad izašao iz njihovih pogona u Wokingu.

Prvi čovjek McLarena Mike Flewitt u Ženevi je potvrdio kako ćemo uživo ovaj automobil upoznati do kraja godine. Planirana je proizvodnja 106 primjeraka, a svi su bili rezervirani već i prije nego je automobil službeno najavljen u studenom 2016. i to po cijeni od 1,6 milijuna funti  (13,34 milijuna kuna) bez poreza, naravno.