Auto

Prve slike Mercedesove hibridne zvijeri od 600 KS

Mercedes-AMG u javnost je pustio nekoliko fotografija još uvijek zamaskiranog četverovratnog GT-a koji ćemo upoznati u punom svjetlu za nekoliko tjedana u Ženevi

Ozren Adamović |

Brojnim špijunskim fotografijama četverovratnog AMG GT-a koje kruže internetom Mercedes je odlučio pridružiti i set službenih fotografija. Mercedesov rival Porschea Panamere službeno će biti predstavljen početkom ožujka na salonu automobila u Ženevi, a ovo je dosad najbolji uvid u izgled konačnog proizvoda.

Fotografije prikazuju elegantno izduženi "lažni kupe" s četverim vratima. Iako su neki elementi stražnjeg dijela preuzeti s AMG GT Coupea ostatak je jedinstven za ovaj model. Vidljivo je kako je u osnovi profil preuzet od prošlogodišnjeg Mercedes-AMG Concepta. S njega su zadržani nizak i dugačak poklopac motora, kao i tanki prozori i kupeovska linija krova.

Novi automobil još nema javnosti poznato ime, ali bit će prvi koji će koristiti oznaku EQ Power+, što znači da je riječ o hibridu koji kombinira benzinski i elektromotor. Za benzinski dio bit će zadužen AMG-ov 4,0 V8 twin-turbo, a on i elektromotor bit će spojeni s Mercedesovim pogonom na sve kotače 4MATIC. Snaga još nije objavljena, ali ne treba očekivati manje od 600 KS jer AMG kaže kako će od 0 do 100 km/h automobil stizati za manje od tri sekunde.