Auto

Svježiji izgled i obnovljena ponuda motora V-klase

Mercedes V-klasa nakon pet godina na tržištu doživjela je facelift kako bi bila vizualno usklađena s novim dizajnerskim elementima koje smo proteklih nekoliko godina upoznali na ostalim kućnim modelima

Ozren Adamović |

Mercedesova V-klasa vizualno je usklađena s aktualnim kućnim dizajnerskim trendovima. Sprijeda se ističu novi odbojnik i maska, a u ponudi je i nekoliko novih boja, kao i nekoliko naplataka novog dizajna. U unutrašnjosti se promjene svode na nove materijale i redizajnirane ventilacijske otvore.

Veće su novosti u ponudi motora. V-klasa je dobila novi dizelaš koji je zasjeo na vrh ponude - V300d. Riječ je o četverocilindrašu koji razvija 240 KS i 500 Nm, a prosječna mu se potrošnja kreće između 5,9 i 6,3 l/100 km. S njim V-klasa od 0 do 100 kilometara na sat stiže za 7,9 sekundi i postiže najvišu brzinu od 220 km/h. Uz njega u ponudi ostaju V250d sa 190 KS i 440 Nm, dok 200 i 200d još nisu na popisu dostupnih motora. Novost je i 9G-Tronic automatski mjenjač s devet stupnjeva. V-klasa u osnovi ima stražnji pogon, a na popisu opcija je i pogon na sve kotače 4Matic.