Auto

MINI prošao zatezanje bora, Union jack od sada čak i u stražnjim svjetlima!

MINI je nevjerovatan kada su u pitanju detalji, a na novom redizajnu ne nedostaje sitnica u koje se nije nikada bilo lakše zaljubiti na prvi pogled...

Branimir Tomurad |

Novogodišnje odluke obilježile su i MINI koji je za modele s dvojim i četverim vratima te za Cabriolet donio neke nove detalje i sitnice koje život znače. Sprijeda su zapravo promijenjena tek svjetla koja svijetle punim krugovima, a ti krugovi u slučaju „žmiganja“ svijetle narančasto. Bokovi su praktički nepromijenjeni, ali kad lagano šečući dođete straga ostat ćete oduševljeni u čudu. Živjela LED tehnologija, jer stražnja svjetla u svoj dizajn imaju utkan Union Jack!

Kako je MINI uopće mogao imati drukčija svjetla, zapitat ćete se razmišljajući o njegovoj prošlosti. Zli jeziki već stružu po toj temi pljujući ideju i pitajući se hoće li truba uskoro intonirati himnu Velike Britanije? Budimo iskreni, umjereni kič na MINI-ju je baš fora. Zato nam se posebno sviđa čak i 3D printani detalj na boku kojeg kupci mogu dizajnirati sami, a tvornica će ih izraditi i poslati kod lokalnog dilera.

Interijer je uglavnom ostao isti, ima ne baš veliki 6,5-inčni ekran i u ponudi su neke nove opcije. Chesterfield koža naprimjer. Opcija je i piano crni lak unutra, a novost je i prosijavanje Union Jacka kroz poklopac iznad pretinca za rukavice ispred suvozača. Možda MINI nema puno novotarija za pokazati, ali s vama dijelimo galeriju prepunu detalja u koje se nije teško zaljubiti.